Què són els Serveis Científico-Tècnics d’un institut de recerca?

 

Els Serveis Científico-Tècnics tenen com a missió donar suport a tots els investigadors i investigadores d’un institut de recerca en diferents àmbits relacionats amb la investigació com l’estadística, la recollida de mostres o d’altres.

El seu objectiu és donar suport personalitzat en funció de les necessitats dels grups de recerca i serveis de la Institució. A més, també ofereixen un servei extern per personal de fora de la Institució.

L’IRBLleida compta amb diversos Serveis Científico-Tècnics. Aquests es troben ubicats a l’edifici Biomedicina I i II de l’IRBLleida i també a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

El Biobanc de l’ IRBLleida és la unitat responsable de la gestió de les mostres i dades associades destinades a investigació. Aquesta gestió inclou tots els processos de recepció, processat, emmagatzematge i posada a disposició de la comunitat científica les mostres biològiques, garantint en tot moment la qualitat de les mostres i la seva traçabilitat en compliment de la legislació vigent.

La Unitat de Bioestadística (UBiostat), ubicada a la quarta planta de l’edifici Biomedicina II, té la missió de contribuir a generar coneixement per millorar la salut. Els mètodes estadístics són essencials per dissenyar estudis, analitzar dades i interpretar els resultats. A la UBiostat es treballa amb els Investigadors per convertir les dades en informació útil per fer avançar la recerca. La UBiostat depèn de la direcció de l’IRBLLEIDA.

El Servei científico-tècnic d’Immunohistoquímica està situat a l’IRBLleida dins de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (planta 1).

La metabolòmica és la branca de la Biologia de Sistemes que estudia el perfil composicional de molècules de petit pes (“metabòlits”) en les mostres d’interès. Aquest perfil permet establir la concentració de milers de molècules, generant informació valuosa per a l’estudi dels efectes d’una condició (malalties, canvis fisiològics o nutricionals, variacions degudes a la ingesta de fàrmacs, cirurgia, o d’altres intervencions terapèutiques) sobre la fisiologia d’un organisme, teixit o cèl·lula a nivell molecular.

El Servei de Citometria i Microscòpia està dividit en dues localitzacions, una per la Unitat de Citometria de flux i una altra per a la Unitat de Microscòpia Confocal. Ambdues unitats estan situades al soterrani de l’edifici de Biomedicina I, als laboratoris B-1.5 i B-1.1 respectivament.

La missió del SCT Farma és donar suport als grups de recerca clínica de l’Institut en tot el que necessitin per dur a terme qualsevol assaig clínic amb medicaments.

El servei cientificotècnic de Laboratori Imatge Vascular: UDETMA de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), actualment està situat a la unitat UDETMA (Unitat de Detecció i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques), a la primera planta de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

El servei es va crear l’any 1995 amb l’objectiu d’oferir als investigadors i professionals de la comunitat científica aquesta infraestructura de suport experimental. Dóna servei a tots els usuaris dels diferents departaments de la Universitat de Lleida i de l’IRBLleida, i també a usuaris externs, provinents d’altres centres o empreses.

Les fotografies són propietat de l’IRBLleida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s