Què és una Unitat de Cultura Científica?

L’IRBLleida forma part, des del mes de juny de 2019, de la Xarxa d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (Red UCC+i) de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) com a membre acreditat.

Però, que suposa aquesta acreditació i quins beneficis té per l’IRBLleida?

L’acreditació té un doble benefici. D’una part, formar part d’una xarxa per treballar conjuntament per a promocionar la cultura científica, tecnològica i de la innovació, a través d’activitats de diversa tipologia: comunicació científica, divulgació, formació, etc. L’objectiu és acostar la ciència biomèdica a la població i fer-ho d’una manera rigorosa i divulgativa i millorar i incrementar la formació, la cultura i els coneixements científics dels ciutadans.

D’una altra part, ser unitat acreditada mostra que l’IRBLleida compleix els requisits mínims per a poder ser considera com a tal i, d’aquesta manera, passar a formar part del directori d’UCC+i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, coordinadora de la Xarxa. Per tant, demostra la seva tasca en divulgació i la seva voluntat de seguir així en un futur.

Quines activitats realitza l’IRBLleida com a Unitat de Cultura Científica?

Totes les activitats de divulgació de la ciència com pot ser la Nit de la Recerca, la jornada #SomRecerca, l’enviament de notes de premsa, la comunicació a les xarxes socials…

Quantes unitats integren la xarxa UCC+i?

Actualment són més de 100 per tot l’Estat espanyol. Estan integrades dins les universitats o bé, els centres de recerca, i també n’hi ha d’altres tipologies. La Xarxa d’UCC+i té per objectiu fomentar l’intercanvi d’experiències i la cerca de sinergies entre entitats el que millora la qualitat dels productes i serveis de les UCC+i i promou l’optimització de recursos.

Podeu trobar més informació a https://www.fecyt.es/es/info/que-son

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s